Ambassadors Club 

Corneille
Corneille was de eerste Lob'Star-ambassadeur. Tijdens de tentoonstelling 'Kom Corneille kijken' in 2004 in de ontvangsthal van Media Groep Limburg in Sittard bleek dat de in Sittard  aanwezige Corneille het goede doel een warm hart toedraagt. De stichting Lob'Star mocht de wereldberoemde kunstenaar als eerste  ambassadeur inlijven. Dat de in Parijs woonachtige Corneille Lob'Star een warm hart toedraagt, werd mede duidelijk doordat hij een door  hem gesigneerde eigen litho ten behoeve van de fondswerving van Lob'Star, in de hal van Media Groep Limburg bij opbod liet verkopen.  De unieke litho maar liefst € 1000 op! Corneille overleed op zondag 5 september 2010 op 88-jarige leeftijd. 

Jack Vinders
Jack Vinders ies 'ne zenger, cabaretier en acteur oet Kèrkrao. Hae zink in 't Kirchröadsj plat. Behalve es zenger ies hae bekènd van 't  cabaretduo Sjwats Wies, dat hae vörmp same mèt Roger Lataster. Jack Vinders volgde de kweeksjoal in Heerle en de toneelacademie in  Mestreech. Hae begoes zien zangcarrière mèt Nederlands- en Duutsjtalig repertoire. Vanaaf 1998 zink hae in 't Kèrkraods. Ziene ièrsjte  single in 't plat waor Ejelzer, op de melodie van België van Het Goede Doel. Ander bekènde nummersj van häöm zint D'r kloon, Dreumerij, Jool is jool,Sjaakie en Die va Limburg. 

Léon Frissen
Leonardus Johannes Petrus Maria (Léon) Frissen (Beek, 24 juni 1950) is een Nederlandse oud-ambtenaar en politicus van het CDA. Tot 2011 was hij commissaris van de Koningin van de provincie Limburg. Als voorzitter van de Floriade Regio Venlo 2012 realiseerde hij de komst van de Floriade naar Noord-Limburg. Hij is getrouwd met Resy Eijkenboom Zijn hobbys zijn duursporten (wielersport, atletiek/loopnummers), golf. Sedert 2007 is hij beschermheer van Lob’Star. 

Wilfred Genee
Wilfred Genee (Leeuwarden, 27 juni 1967) is een Nederlands tv- en radiopresentator en sportjournalist, die op jonge leeftijd al 'iets met sport'  wilde doen. Bij RTL 7 is hij presentator van het populaire programma Voetbal International, genoemd naar het gelijknamige blad waar Derksen  hoofdredacteur van is. Ook schrijft Genee columns die tweemaal gebundeld zijn uitgebracht: Lange Tenen en Mooie Boel.

  Jack Poels
Jack Poels (Sevenum, 27 juni 1957), is niet alleen de leadzanger van Rowwen Hèze, maar schrijft ook vrijwel alle teksten. Verder is  ook een groot deel van de Rowwen Hèze composities van zijn hand.Vanaf begin 2009 publiceert Poels elke twee weken een gedicht in  Dagblad de Limburger. Enkele van deze gedichten werden vorig jaar op muziek gezet en op cd uitgebracht door muziekgezelschap  Herberg de Troost. Naast dit alles maakte duizendpoot Poels, die een vormgeversopleiding heeft, de afgelopen jaren ook nog eens  furore als schilder.

  Hans Wiegel
Hans Wiegel (16 juli) heeft tal van politieke en bestuurlijke functies vervuld. Hij is voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland en bekleedt nog  diverse andere (neven)functies. Er staan ook diverse publicaties op zijn naam waarvan ‘Hans Wiegel en de Media” uit 1999 de laatste is. Wiegel is  politiek commentator en columnist voor de krant De Pers. Hij is onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, grootofficier in de  Orde van Oranje Nassau en drager van enkele buitenlandse onderscheidingen waaronder het Grootkruis in de Kroonorde van België en Grootkruis in  de Orde van Burgerlijke Verdienste van Spanje. Hij staat bekend om zijn gevoel voor humor. In een uitzending van een het televisieprogramma De  Wereld Draait Door kreeg Wiegel de lachers op zijn hand met zijn reactie op de vraag of hij nog ooit minister-president wilde worden: "Ik was de  beste premier die Nederland nooit gehad heeft".

 

Carry Slee
Carry Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen. In haar eerste boek "Rik en Roosje" (1989) vertelt ze de belevenissen van een tweeling. In de krant werden de verhaaltjes in dat boek vergeleken met Jip en Janneke. Toch was één ding duidelijk anders: de moeder van de tweeling woont samen met een vriendin. Haar boek "Verdriet met mayonaise" wordt in 1992 bekroond door de Kinderjury. Ze heeft nooit getwijfeld of ze voor kinderen of volwassenen moet schrijven. "Volwassenen luisteren toch niet naar je", zei ze. Toch zijn er nu “zes romans van haar verschenen. Moederkruid, Dochter van Eva, De toegift, Ooggetuigen, Moeders met gedachten, Mam, je wordt oma! Er worden in totaal acht boeken verfilmd waarvan de vijfde ‘Razend’ in het najaar van 2011 zal verschijnen: 2006: Afblijven 2007: Timboektoe: 2008: Radeloos 2009: Lover of loser.

 

Rik Felderhof
Rik Felderhof (Amsterdam, 10 juli 1948) is een Nederlands radio- en televisiepresentator. Felderhof wilde aanvankelijk medicijnen studeren, maar kwam na een baan bij Philips in Brussel in 1970 ook in dienst van de NCRV. Daar maakte hij eerst kinderprogramma's en vanaf 1975 samen met Aart van Bergeyk en Imre Somogyi het radioprogramma Rozegeur en Prikkeldraad. In 1990 stapte hij over naar de televisie. Het eerste programma waarmee hij succes had was De Stoel, waarin hij mensen portretteerde als Joseph Luns en Daan Modderman. In 1996 volgde het praatprogramma Villa Felderhof. Daarvoor ontving hij in 1998 de Gouden Televizier-Ring. Op 27 december 2010 werd de laatste aflevering uitgezonden, waarin Felderhof werd geïnterviewd door Joris Linssen. In november 2004 maakte hij op Paleis Soestdijk het laatste televisie-interview met prins Bernhard. Op 29 september 2006 lanceerde hij zijn eigen tijdschrift Felderhof.

 

Majran Berk
Marjan Berk (11 juli 1932) is schrijfster van romans, korte verhalen en literaire non-fictie. Zij schrijft columns in het Algemeen Dagblad, de Provinciaal Zeeuwse Courant, Margriet, de Gaykrant en het maandblad Buitenleven. In Mei verscheen “Het schreien niet verleerd”. Zes van haar romans zijn vertaald in het Duits, één novelle in het Frans. Zij schreef meer dan honderd scenario’s voor televisie, waaronder het met de De Televizierring bekroonde 66-delige serie “Vrouwenvleugel”, dramaserie "De Winkel", kindermusicals voor de VARA, KRO en Stichting Nederlandse Koren, jeugdseries De Band (KRO) en De Pomp (IKON).

 

Kiwanis Brunssum
De naam KIWANIS komt van de woorden "NunKee-wan-is" (Ochipew Indianen - Detroit). Voor deze uitdrukking zijn verscheidende malen verschillende vertalingen gevonden. In Nederland wordt de naam Kiwanis tegenwoordig graag uitgelegd als "Laat zien wie en wat je bent" en "Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden". Kiwanis is een organisatie toegewijd aan het principe van dienstverlening; tot het bevorderen van 't individuele, gemeenschappelijk en nationale welzijn; en tot het versterken van de internationale welwillendheid. De Kiwanis richten zich voornamelijk op goede doelen voor kinderen.