Kids

Naast de activiteiten voor kinderen met kanker, richt Stichting Lob’Star zich ook op de gezonde kinderen. Door middel van voorlichting en bewustwording op basisscholen, informeren wij leeftijdsgenoten zonder kanker hoe het is om met deze ziekte te leven.

Ieder jaar werken wij tijdens dit project samen met twee stagiaires van ZuydHogeschool afdeling Ergo Therapie. Studenten van andere scholen zijn ook welkom om als stagiaire aan de slag te gaan. Deze studenten krijgen van ons de benodigde achtergrond informatie en de materialen die reeds beschikbaar zijn. Samen met twee bestuursleden van de stichting, bezoeken zij de basisscholen om de kinderen informatie te geven. De lessen zijn interactief en bieden de leerlingen voldoende mogelijkheden om vragen te stellen.

Ervaring van stagiaire Maud Keller
Zelf heb ik het geven van presentaties voor Lob’star op basisscholen als zeer leuk ervaren. De reacties van leerlingen en leerkrachten speelden hierin een grote rol. Samen met een medestudent van de opleiding Ergotherapie heb ik deze presentaties op een drietal basisscholen gegeven. Twee keer groep 8 en een keer groep 7.Gedurende de presentatie krijgen leerlingen inzicht in het ziektebeeld kanker en wat dit voor een ziek kind(je) betekend. Wat ik erg mooi vond aan de presentaties was dat leerlingen/leerkrachten met eigen ervaringen en ideeën kwamen. Door de ervaring van sommige leerlingen vroegen anderen hierop door. Het groepsgevoel van de klas leek versterkt te worden. Ik vond het erg mooi dat ik hieraan een bijdrage mocht leveren, waardoor kinderen inzichten kregen maar ook leken te beseffen hoe geweldig het is dat ze onbezorgd kind kunnen zijn.